ETK - Ejendomme og Teknik Køge

Fra traditionel entreprenørkultur til moderne servicevirksomhed
Petter_eETK

”Det afgørende for mig var det positive menneskesyn Thomas kom med, hvor udgangspunktet er, at alle i virkeligheden gør det bedste de kan.”

Petter Møller, administrerende direktør hos ETK (Ejendomme og Teknik Køge)

Virksomhed: ETK – Ejendomme og Teknik Køge

Branche: Forsyning og service

Udfordring: Gamle vaner efter ny organisationstruktur

Løsning: Selvforvaltende teams og strømlinet ledelse 

Udfordringen

Gamle vaner rykkede ikke

ETK havde svært ved at udvikle sig fra en entreprenør-, ejendoms- og rengøringsvirksomhed til en strømlignet servicevirksomhed. Skiftet har krævet et omfattende eftersyn i organisationens vaner både hos medarbejdere og ledere.

etk-logo_899

Hør Petter Møller fortælle mere om samarbejdet i videoen.

Løsningen

Fokus på samspil

ETK blev sammen med Tange & Partners udviklet på tre områder: Ledelse, planlægning og teams. Effekterne var mærkbare:

Udvikling af en økonomisk 2020-plan
Strømlining af mission og vision
På vej mod selvforvaltende teams
Ejerskab gennem aktiv involvering
Brug af medarbejdernes viden
Bedre ledelse
Bedre planlægning

Effekten ses

Når udvikling tages alvorligt

Samarbejdet med Tange&Partners førte til en sundere virksomhed, hvor fokus blev rettet mod selvforvaltende teams og en strømlinet ledelseskultur.

For ETK har det medført at medarbejdernes viden og evner udnyttes til fulde, samtidig med at der er bleve frigivet vigtig tid hos ledelsen:

”Vi har forbedret vores ledelse og måtte erkende at vores planlægning var langt fra optimal. I forhold til teams har jeg længe gerne ville give mere ansvar til medarbejderne, så vi kunne frigive ressourcer i ledelsen til planlægning, strategi og udvikling. Det handler om at gøre tingene smartere. Vi får ikke flere ressourcer, for der er jo ikke flere.”

Det har været svært at finde en servicestandard, men det er ETK ved at komme i mål med. ”Noget af det, vi kommer til at gøre anderledes, er, at vi får en strømlinet proces: én beslutning, princippet om én aflevering og én måde at udføre tingene på.”

Det har bl.a. betydet en klar definition af opgaver og roller. ”Hvis ikke vi havde været fokuseret på det, vi laver, og hvis ikke vi havde gjort en fokuseret indsats med Tange & Partners, så var vi ikke kommet derhen, hvor vi er i dag”, siger Petter Møller.

Se flere cases

Gir du kaffen?

Står jeres organisation eller virksomhed med en udfordring eller et potentiale, er I velkomne til at høre mere om hvordan I kommer videre med jeres udvikling.